De perfecte lakverzorging voor uw auto

Elke dag wordt er veel van de lak van uw auto gevraagd: invloeden zoals UV-straling, zomerse hitte of lage temperaturen in de winter en zout op straat laten hun sporen na. Hoe kunt u dit tegengaan en uw lak hiertegen beschermen? Met de lakonderhoudstip bieden wij u een uitgebreide en praktische kenniscollectie. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om uw voertuig te laten glanzen en tegelijkertijd te beschermen - van het voorbereiden en polijsten van verschillende lakcondities tot het duurzaam afdichten als laatste stap.

Alles wat u moet weten over voorbereiding

Vooral als het om autolak gaat is de voorbereiding belangrijk. Voordat u begint met polijsten, dient u op de volgende punten te letten om schade aan de lak of kunststof te voorkomen:

Was het voertuig grondig

 1. Grof vuil verwijderen met water
 2. Was het voertuig van boven naar beneden met een spons en spoel af met veel schoon water
 3. Zet een tweede emmer klaar met schoon water
 4. Spoel de spons tijdens het wassen van tijd tot tijd af met schoon water
 5. Gebruik warm water en let op de aangegeven concentratie van de shampoos

Dicht kunststof onderdelen af

 1. Breng XTREME plastic gel buiten aan op ongeverfde plastic onderdelen met een geschikte spons
 2. Verdeel gelijkmatig

Controleer uw lakconditie

Nadat u uw voertuig grondig heeft gereinigd en gevoelige oppervlakken heeft beschermd, is de volgende stap het bepalen van de staat van de lak. Deze beoordeling helpt u bij het vinden van de juiste aanpak en de juiste producten voor uw individuele behoeften.

Klik op een van de drie foto's die het beste de toestand beschrijft en meer informatie geeft over het polijsten en het verzegelen van uw lak.

Pas op met hardnekkig vuil

Tijdens het wasproces kan het voorkomen dat bijzonder hardnekkig vuil niet kan worden verwijderd. Dit geldt in het bijzonder voor insecten, boomsappen (hars e.tc.), teer en roestfilm. Zorg ervoor dat er geen van de bovengenoemde vervuilingen aanwezig zijn voordat je gaat polijsten, anders loop je het risico deze tijdens het polijsten in de lak te wrijven of zelfs onnodig krassen te veroorzaken.

Vind hier het product dat bij jou past

  Xtreme. zonder compromissen.

  Grondige reiniging, meer effici├źntie